29 Ιουλίου 2006

Συμπάθειες

Είναι γεγονός οτι η πλειοψηφία των γυναικών προτιμούν τις γάτες. Οι λόγοι όμως ποικίλουν απο γυναίκα σε γυναίκα, άλλη λόγω της ανεξαρτησίας της, άλλη για τις βόλτες της, τις μειωμένες υποχρεώσεις της κτλ. Διάβασα όμως μια θεωρία στην εφημερίδα που πηγαίνει ακόμη πιο βαθιά. Αυτή η συμπάθεια λέει οτι προκύπτει απο τα μητρικά ένστικτα των γυναικών, υποστηρίζει οτι λόγω των στρογγυλεμένων χαρακτηριστικών του προσώπου της γάτας συναντούν μέσα στο γυναικείο υπουσυνείδητο την αρμονία των χαρακτηριστικών ενός νεογέννητου.
Λόγω οτι τα μητρικά φίλτρα υπάρχουν στη γυναίκα απο πολύ νωρίς, ανεξάρτητα απο το αν έχουν ήδη γίνει μητέρες, οι γάτες κερδίζουν στα σημεία. Και αν σκεφτείτε οτι το νιαούρισμα μοιάζει τόσο πολύ με το κλάμα ενός μωρού, οι γάτες θυμίζουν στις γυναίκες τα μωρά τους ή εκείνα που πρόκειται να αποκτήσουν. Έτσι αφυπνίζοντας λοιπόν το μητρικό ένστικτο η γάτα "κλέβει" την προτίμηση της γυναίκας με ένα τέχνασμα, σχεδόν υποκριτικό.
Προσωπικά πιστέυω οτι έχει κάποια βάση αυτή η θεωρία αλλά είναι πολύ-πολύ βαθιά χωμένη στο υποσυνείδητό μου. Η γάτα απο την άλλη είναι πονηρή και ζηλιάρα και ο χαρακτήρας της φέρνει πολύ στις γυναίκες. Κάποιοι μάλιστα λένε οτι αν μπορείς να μείνεις στο ίδιο σπίτι με μια γάτα τότε μπορείς να συγκατοικίσεις και με μια γυναίκα.

Είναι κι αυτό μια αρχή :Ρ

1 σχόλιο:

unpaiktable είπε...

Κατοικίδιο σαν το σκύλο δεν υπάρχει.. Το βλέμμα του σκύλου δε μπορεί να στο δώσει η γάτα.. Δε λέω, ωραίες και χαδιάρες οι γάτες αλλά έτσι και της έχεις κάτσει στραβά, καλύτερα να την ξεχάσεις. Κάτι που νομίζω ότι έχει αρκετή δόση αλήθειας είναι ότι όταν έχεις γάτα εσύ είσαι το κατοικίδιο της και όχι αντίστροφα. Άρα έχεις δίκιο. Γάτα = Γυναίκα :P