27 Σεπτεμβρίου 2007

Όλα για μια κούκλα


Eίναι ξανθιά με τέλειες αναλογίες. Στέκεται με ζηλευτή άνεση, όσο ψηλα κι αν είναι τα τακούνια της. Δεν ασφυκτιά όσες ώρες κι αν μένει κλεισμένη στο κουτί της. Ξέρει να μαγειρεύει, αλλά και να πιλοτάρει. Ονειρεύεται τον πρίγκιπα, όταν όμως τον βρει, δεν διστάζει να τον χωρίσει. Έχει κοινωνικές ευαισθησίες, αλλά λατρεύει και το shopping. Συχνά αναρωτιέται: "Άραγε θα βαρεθώ ποτέ να αγοράζω ρούχα;". Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1959 και όμως δεν μοιάζει να έχει περάσει μια μέρα πάνω απο το πλαστικής τελειότητας πρόσωπό της.
Η Barbie δεν είναι μια απλή κούκλα. Χάρη στο σατανικά σχεδιασμένο μάρκετινγκ απο την εταιρεία Mattel η οποία την εισήγαγε σε μια αγορά που δεν είχε δει άλλη όμοιά της στο παρελθόν, έχει καταλήξει να συγκεντρώνει όλα τα στερεότυπα της τέλειας γυναίκας. Αφορμή για να τοποθετήσουμε τις ξανθιές ίνες των μαλλιών της στο μικροσκόπιο στάθηκε η έκθεση αμερικανικού ντιζάιν "Made in USA" που φιλοξενείται ως τις 5 Μαίου στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με αφορμή τα 50 χρόνια απο την ίδρυσή της. Εκεί η Μπάρμπι φιγουράρει δίπλα σε άλλα αντικείμενα-εμβλήματα, όπως το τζιν Levi's, το μπουκάλι της Coca- Cola, ο αναπτήρας zippo, αλλά και έργα τέχνης σπουδαίων σχεδιαστών.


Σας παρουσιάζω λοιπόν, για όσους δεν την ξέρετε φυσικά, την υδρήτρια της πιο διάσημης κούκλας στην ιστορία.


Ruth Handler






Δημοσιεύτηκε (μαζί με το υπόλοιπο κείμενο, που δεν αντέγραψα xixixi) στην εφημερίδα ΒΗΜΑ 1/4/07

***Για ακόμη μια φορά εκτός τόπου και χρόνου... με το πάααασο μου :)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος ότι στο Βήμα δεν έγραψαν 'υδρήτρια'.. Αλήθεια, τι σημαίνει αυτό; Κάτι με νερό έχει να κάνει;; Τεσπά, σόρρυ και για την κάφρικη αρχή του σχολίου, αλλά, παιδιά είμαστε, έχουμε και ανάγκες..
Όσο για τη Barbie.. Χμ.. Εγώ νόμιζα πως ήταν dummy για αποκεφαλισμό! Τουλάχιστον εγώ αυτό έκανα μικρός με τις Barbie της ξαδέρφης μου.. Και φυσικά τη δοκίμαζα σε διάφορες στάσεις με τον Action Man του ξαδέρφου μου.. :P

Fibi είπε...

10' στην ορθογραφία!!!

ακόμη και στην αντιγραφή λάθη γίνονται...