14 Οκτωβρίου 2007

Χοληστερόλη? απο τώρα?

Καλημέρα σας,
Σήμερα είμαι προβληματισμένη σχετικά με την παιδική διατροφή. Το ξέρατε οτι πρέπει να κάνουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα εξετάσεισ στα παιδιά μας για την κακή χοληστερίνη? Εγώ όχι, δεν είχα κάτσει να αναλογιστώ οτι η διατριφή σήμερα πάει απο το κακό στο χειρότερο και οτι αυτό θα είχε τόσο σοβαρές επιπτώσεις στα παιδιά.

Έμαθα λοιπον διάφορα χρήσιμα πράγματα και σας μεταφέρω τις γνώσεις μου σαν καλό κορίτσι :)
εδώ και εδώ

Μήπως να ξεκινήσει κάθε σπίτι να καταναλώνει βιολογικά προιόντα? Υπάρχουν πολλά μαγαζιά αλλά οι πιο πολλοί τα σνομπάρουν... γιατί?

Μα σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας?

5 σχόλια:

bluesmartoula είπε...

Καλή μου fibi. Δεν σνομπάρω καθόλου τα βιολογικά προϊόντα.
Έχεις δεί, όμως, τις τιμές? Μία ντομάτα βιολογική κοστίζει όσο ένα κιλό "κανονικές". Απ΄την άλλη, αυτό που με προβληματίζει ακόμα είναι και το κατά πόσο είναι πράγματι βιολογικά ή "μας πιάνουν κορόϊδα..."
Όσο για τις γνώσεις, ειλικρινά σ΄ευχαριστώ
Καλησπέρα

bluesmartoula είπε...

Α! και σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται: 20 & 21/10/07 στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14 στην Πλάκα, 10:00-15:00 με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16/10) η Solgar και το μουσείο διοργανώνουν δραστηριότητες για να μάθουν τα παιδιά μας (κι εμείς) σχετικά με την σωστή διατροφή....

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

Μωρέ δίκιο έχεις.....και σκέψου ότι μιλάμε για χάλια διατροφή στο άντρο της μεσογειακής δίαιτας έτσι?

Ανώνυμος είπε...

Μπαλκονάκι έχεις; Ξεκίνα να φυτεύεις για να τρως ;)

Fibi είπε...

@bluesmartoula μου, ναι το παραδέχομαι, είναι ακριβά τα βιολογικά προιόντα, αλλά εμείς προτιμούμε το λάχανο σαλάτα, είναι στην διπλάσια τιμή αλλά απο γεύση άλλο τίποτα, άλλωστε ένα λάχανο αρκεί για την σαλάτα μιας εβδομάδας!

@Τσίρκο, η δίαιτα είναι μια άγνωστη λέξη στο λεξιλόγιό μου, προσέχω και διατηρώ τα ίδια κιλά εδώ και μια πενταετία, και μου επιτρέπω τα είδη περιπτέρου μια φορά την εβδομάδα :)

@ΘαλασσοΜπερδεμένη μου, δεν κάθομαι να φυτέψω γιατί ξέρω οτι θα μείνουμε νυστικοί... το είχα δοκιμάσει και δεν μας βγήκε :)