14 Αυγούστου 2006

Νόμιμη η... μαγεία!

"Μάγοι και θεραπευτές μπορούν πλέον να εξασκούν ελεύθερα την "τέχνη" τους στη Ζιμπάμπουε, αρκεί να μην τη χρησιμοποιούν για να βλάψουν κάποιον!
Την ύπαρξη των υπερφυσικών δυνάμεων αναγνωρίζει πλέον η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε, μετά από άρση νομοθεσίας που ποινικοποιούσε την πρακτική της μαγείας. Έτσι, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να κάνει χρήση διαφόρων πρακτικών, αρκεί να μην έχει σκοπό να βλάψει συνάνθρωπό του.
Το 1889 οι αποικιοκράτες θέσπισαν νόμο σύμφωνα με τον οποίο εκτελούσαν όποιον κατηγορείτο για μαγεία. Ωστόσο, η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας πίστευαν - και εξακολουθούν να πιστεύουν - στην ύπαρξη του υπερφυσικού, και, ακόμη και σήμερα, όλοι έχουν μια ιστορία να διηγηθούν.
Με τη νέα νομοθεσία, η οποία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, νομιμοποιούνται πολλές πρακτικές παραδοσιακών θεραπευτών, όπως η προεπιλογή φύλου ενός παιδιού, αλλά και η πρόβλεψη του μέλλοντος καθώς και η προσπάθεια επικοινωνίας με τους νεκρούς.
Ανεξάρτητα, πάντως, από τις όποιες αντιδράσεις, πρόκειται για μία κίνηση της κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε, που δείχνει την πρόθεση της να απομακρυνθεί από τις δυτικές αξίες και να επιστρέψει σε παραδόσεις της χώρας."

(Πηγή: ΕRΤ.GR - 3 Ιουλ.)

Φανταστείτε κάτι τέτοιο να γινόταν και στην Ελλάδα, θα έβγαιναν όλοι οι κομπογιαννήτες - αστρομέντιουμ - καφετζούδες - νερουλάδες - Λιακόφιλοι - τσαρλατάνοι κοινώς ελέυθερα πλέον και θα είχαν τον κακόμοιρο τον κοσμάκη μια ανάσα πριν την τρέλλα.

Να έφτιαχναν περίπτερα ξεματιάσματος, στα παιχνιδάδικα πλέον δεν θα πουλούσαν πιστολια αλλά μαγικά ραβδιά και 2 handed staff . Eνοείται βέβαια οτι θα νομιμοποιούσαν και το μαγικό φίλτρο του Asterix σε μπουκαλάκια σε όλα τα ψυγεία αλλά και σε τσίχλα με την μαγικά φιλτροσταγόνα μέσα, τότε όλα θα γινόντουσαν πιο ωραία, πιο μαγικά, πιο εξωπραγματικά...

ΥΓ: 1)Κάτι έχει το βλακόγκσποτ και δεν μου ανεβαζει φωτο :ο(
2)Για όσουν δεν έπιασαν το βλακ χιούμορ της τελευταίας παραγράφου, ας την παραλείψουν.

2 σχόλια:

Marina είπε...

Λές να γίνουμε Ζιμπαμπουε? Γιατί δεν απέχουμε και πολύ..Τώρα μάλιστα που ιδρύθηκε και σωματείο για την λατρεία του 12θεου (Ολυμπιστές νομίζω λέγονται) γιατί όχι και σωματείο για τις μάγισσες..

Πάω στην αποθήκη να γυαλίσω τη μαρμίτα μου και να στείλω τη σκούπα μου στο σέρβις..κάτι λαδάκια και τακάκια θέλει και θα είναι έτοιμη..
Ο Χριστόδουλος βέβαια που ακούει τέτοια βγάζει σπυριά..να του πάρουμε το ψωμί απο το στόμα..

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΟ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΠΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΟ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΥΤΙΚΟ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ ΕΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΟ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 11-13% ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΩΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ.