21 Αυγούστου 2006

ΦρΑπΟλΟγΙεΣ

Γυρνώντας από το ταξίδι μας στη Γαλλία τρία πράγματα ήταν αυτά που μου έλειψαν πιο πολύ:
1) ένα παγωμένο φραπεδάκι
2) να μπορώ να καπνίζω όπου και όποτε θέλω
3) …καλό σπιτικό φαγητό
θα ξεκινήσω με το πάσο μου από το πρώτο...

Το σύγχρονο αυτό ελληνικό ελιξίριο που αφυπνίζει τον οργανισμό και είναι φανατικό σπορ των Ελλήνων είναι ο φραπές. Ανακαλύφθηκε τυχαία στη Θεσσαλονίκη το 1957 (ναι είναι Ελληνική Εφεύρεση!!!) απο τον Δημήτριο Βακόνδιο. Ήθελε να πιει καφέ ο άνθρωπος αλλά δεν είχε ζεστό νερό, τι να κάνει-τι να κάνει είπε να βάλει νες καφέ και ζάχαρη με λίγο νερό σε ένα σέικερ του κακάο και να το χτυπήσει με δύναμη για να γίνει ένα καλό μίγμα. Έτσι γεννήθηκε μια στιγμιαία απόλαυση του μέλλοντος. Ο μέσος χρόνος απόλαυσής του είναι 93 λεπτά, αν βέβαια κάνει τέτοιες ζέστες πίνεται πολύ γρηγορότερα. Έχει κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο για το frappe (Frappe nation, ώρα για καφέ- εκδόσεις Ποταμός).

Καλημέρα σας

*Πηγές: ΤΑ ΝΕΑ 19/08, Wikipedia

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παντα ειχα την απορια για το ποιος εφευρεσε το φραπε!!!ενδιαφερον.

Stavros Katsaris είπε...

Τον τελευταίο καιρό το έχω ρίξει στο freddo!
Καλημέρα!

vatraxos είπε...

Δεν ειναι από το ίδιο η πηγή σου; Εμένα λέει Γιάννης Βακόνδιος χεχε
αργά και σταθερά θα φτάσουμε ....

Fibi είπε...

Βασικά το πρωτοείδα στα ΝΕΑ και μετα έιδα και αυτό , ήταν προιόν μίξερ, τι να κάνω?