2 Οκτωβρίου 2006

τΡίΧεS


Όταν μεγαλώσεις παιδί μου να γίνεις κομμώτρια, αυτή είναι δουλειά με πολύ χρήμα...μου έλεγε απο μικρή η γιαγιά μου.
Κομμωτήριο: το κλουβί με τις τρελλές! Είναι αναγγαίο δεν λέω αλλά με μέτρο. Έχοντας μια δήθεν κολλητή κομμώτρια, κάθε μέρα το μαλλί μας τέλειο, μια στριφτά, αλογοουρά με μπουκλίτσες, άλλωτε πρόκα... Καλά ήταν τότε δε λέω αλλά πολύ βαβούρα!!!
Δεν τις αντέχω τις κατινιές, Πας να φτιάξεις το μαλλί σου και βγαίνοντας απο το κομμωτήριο αισθένεσαι ένα πονοκέφαλο και ένα βάρος (άρχιζε το θάψιμο).
Δοκίμασα και άλλον κομμωτή, με κατέστρεψε...
- Τι εννοείτε όταν λέτε αραίωμα δεσποινίς μου?
Αποτέλεσμα μια μεγάλη τούφα μαλλιά απουσίαζε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου!!!
Έκτοτε τέρμα τα πειράματα, βρήκα έναν κομμωτή ατσίδα
1ον γνώστης του θέματος
2ον μη πάρλας
3ον σύντομος

Πάντοτε πρέπει να φάμε πολλές φορές τα μούτρα μας για να βρούμε το ιδανικό. Αυτό για μένα ισχύει παντού.

7 σχόλια:

Attalanti είπε...

Η γιαγιά ήταν πολύ σωστή - μακάρι να μου έλεγε τα ίδια και η δικιά μου, όλο "διάβασε" και "διάβασε" ήταν. Όσο για το άλλο, έχω τον ίδιο κομμωτή 20 χρόνια. Είπες κάτι; Ενδεικτικά αναφέρω (και παραδέχομαι) ότι ούτε καν γνωρίζω το χρώμα που μου τα βάφει. Αφού βγαίνουν καλά, τί σημασία έχει;

Καλημέρα!

Marina είπε...

Μη μου μιλάς για κομμωτήρια..άλλαξα το τελευταίο πρίν 2 χρόνια μετά απο 10 χρόνια συνεργασίας..αιτία, οι κατινιές..δεν τις μπορώ. Μόλις αρχίσουν να γίνονται πνιγερές την κάνω..
Το επάγγελμα βέβαια, αν έχεις ταλέντο, αποδίδει πολύ περισσότερο απο τις δουλειές γραφείου..Περισσότερο για μένα μετράει η προσωπική συνεργασία με τον κομμωτή.
Εχω μία κοπελίτσα απο τα Τίρανα που μου φτιάχνει τα μαλλιά (κόψιμο-βάψιμο κλπ), φοβερό ταλέντο..και με σέρνει μαζί της σε όποιο κομμωτήριο πιάνει δουλειά..

MaYaMaYa είπε...

εμένα δε με χαλάει η επισκεψη στο κομμωτήριο, ίσα ίσα με ανεβάζει! Πάω με διάθεση πεσμένη, έχει βγει η ρίζα, θέλω αλλαγή και ξεσπάω στο μαλλί και αρχίζω να με βλέπω να μεταμορφώνομαι απο τα επιδέξια χέρια τους και έχω και τα σχόλια του τύπου "πω πω, χάλια σε έκανα" και τέτοια για να γελάμε! Βεβαια τρέμω την στιγμή που θα βγώ να περάσω το δρόμο μέχρι να παω σπίτι μου μα εννια στις δέκα φορές ακούω καλά σχόλια (το περνάω το τέστ, το σκόρ δεν ξερω αλλα ποιος σκάει?)

λένε οτι μια επίσκεψη στο κομμωτήριο ισοδυναμεί με 2 ή 3 συνεδρίες με τον ψυχαναλυτή! βγάζουμε τα εσώψυχά μας, βγαίνουμε με ελαφρύ το κεφάλι(οκ, το πιστολάκι δεν μπορώ αλλα μπρός τα κάλλη...)και ολα καλά!


φιλάκια!

Fibi είπε...

΄@all

καλό σας μήνα!!!
(καλοχτενισμένες μου αναγνώστριες)

MaYaMaYa είπε...

Θα πάω το Σαββατο να φτιαξω μαλλί-με το διάβασμα έχω παραμελήσει τον εαυτό μου λιγουλάκι (βαφτισια μπεμπας ενος φιλου και ειναι καλή αφορμη) μα τωρα...με τρίχες θα ασχολούμαστε? ;)

Fibi είπε...

Σε πρόλαβα, σήμερα είναι μέρα περιποίησης.

MaYaMaYa είπε...

κάναμε αλλαγές...αντε, σε λίγο ξανθιά, θέλω οταν με το καλό ορκιστώ (μακάρι προς την ανοιξη) ξανθια! εχω μεγάαααααλες φιλοδοξίες!