18 Οκτωβρίου 2006

StRiNgS!


To string εσώρουχο αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ στην γκαρνταρόμπα των μοντέρνων γυναικών καθώς και έχει τις μαγικές ιδιότητες να μην διαγράφεται κάτω απο τα εφαρμοστά ρούχα, να μην φεγγίζει μέσα απο ανοιχτόχρωμα και λεπτά υφάσματα και να εξασφαλίζει άνεση στις κινήσεις του σώματος, αφού δεν "κόβει" την σιλουέτα στους γλουτούς. Ή μάλλον έτσι νομίζαμε μέχρι σήμερα, αφού τα νεότερα ευρήματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αμερική και την Αυτραλία, και τα οποία μας αποκαλύπτει ο φυσικοθεραπευτής -θεραπευτής Βowtech και πρόεδρος του περιφερικού τμήματος φυσικοθεραπείας Δωδεκανήσου Τάσος Τερζόπουλος, θα μας κάνουν να αναθεωρήσουμετις απόψεις μας, καθώς ενοχοποιούν το string για μια πληθώρα οργανικών προβλημάτων που περιλαμβάνει απο ισχυρούς πονοκεφάλους μέχρι αυχενικό σύνδρομο και ισχιακούς πόνους.
Η έρευνα φανερώνει οτι οι γυναίκες που φορούν συχνά ή απο νεαρή ηλικία string εσώρουχο και μάλιστα απο συνθετικό υλικό εμφανίζουν ανατομικές βλάβες στην περιοχή του κόκκυγα. Επειδή το πίσω μέρος του string στηρίζεται ακριβώς πάνω στον κόκκυγα , με την παρατεταμένη χρήση δημιουργείται τριβή, μέσω της οποίας προκαλείται διαρκής ερεθισμός των νευρικών απολήξεων που υπάρχον στην ευρύτερη περιοχή. το σώμα στην προσπάθειά του να προστατευτεί απο αυτή την μόνιμη διέγερση προκαλεί μεταβολές στην ανατομική θέση του κόκκυγα, οι οποίες εκδηλώνονται είτε με την εσωτερική αναστροφή του είτε με την απόκλισή του απο την νοητή ευθεία στην οποία θα έπρεπε να βρίσκεται φυσιολογικά, με αποτέλεσμα η άκρη του να ασκεί πίεση διαρκείας στους γλουτιαίους μύες σαν την μύτη μιας καρφίτσας που τους τρυπάει σε μόνιμη βάση.
Οι ανατομικές βλάβες του κόκκυγα μπορούν να προκαλέσουν πόνους στο κεφάλι ή να επιβαρύνουν ήδη υπάρχοντα μυοσκελετικά προβλήματα στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης. Τα φαινομενικά ανεξήγητα συμπτώματα που ταλαιπωρούσαν τις γυναίκες οι οποίες έλαβαν μέρος στην έρευνα περιλάμβαναν δυνατούς πονοκεφάλους, ημικρανίες ή επιδείνωση της έντασής του σε περίπτωση που οι ημικρανίες οφείλονταν σε κληρονομικούς παράγοντες, πόνους στους γλουτούς, τα ισχία, τη μέση, τη πλάτη, τους ώμους και τον αυχένα.
Επιδείνωση των συμπτωμάτων παρατηρείται και όταν η χρήση string γίνεται εκτός των άλλων και κατα την διάρκεια τηε γυμναστικής, καθώς και σε περιόδους έντονης σωματικής δραστηριότητας αυξάνεται η τριβή που προκαλεί το ύφασμα του string πάνω στον κόκκυγα και κατ' επέκταση εντείνεται η μυική διέγερση της όλης περιοχής. Δυστυχώς στην έρευνα διαπιστώθηκε οτι πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να φορούν string στο γυμναστήριο για να μην διαγράφει το εσώρουχό τους κάτω απο εφαρμοστά κολάν και αθλητικά σορτς ή βερμούδες.
Με μια άπλή αλλαγή dress code και ο περιορισμός της χρήσης του μόνο σε ειδικές εμφανίσεις, φορώντας βαμβακερά string εσώρουχα αφήνοντας το δέρμα να αναπνέει αρκεί για να προκαλέσει την υποχώρησή τους. Σε περίπτωση ανατομικής δυσλειτουργίας όμως συνιστάται συνεδρία με φυσιοθεραπευτή.

*πηγή περιοδικό Check Up

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνω και φοράω σορτσάκια!

Καλημέρες, καλως όρισα!

ONOMATODOSIA είπε...

telika ola 8eloun ana8ewrhsh...akomh kai ta eswrouxa.
danke, gia thn enhmerwsh

eparxiakosaloni είπε...

ε οχι

τι ερευνα ειναι αυτη ?

ποιοι την καναν ?

να μας πουν το δειγμα

δεν μπορει κυριε επιστημονα , να τρομαζεις τις κοπελες

και να μας στερεις ενα ωραιο θεαμα

υπερβαλλω λιγο

ευτυχως παντως εγω δεν φοραω στριγκ

( κριμα στον Μπεκαμ )

Jason είπε...

Ε βέβαια.
Τι... έτσι παίρνουμε ένα οποιοδήποτε δείγμα και βγάζουμε συμπεράσματα και τα αφήνουμε ελεύθερα...;
Τς τς τς!

Marina είπε...

Καυμένη μου! Τώρα θα πρέπει να πετάξεις όλα τα κυλοττάκια σου και να πάρεις άλλα.

Fibi είπε...

Η έρευνα έγινε απο τον Κο Τερζόπουλο

www.dr.corp.gr/terzopoulos

με προβλημάτισε αν και το έχω ακούσει κι αλλού...

γιώργος είπε...

ενδιαφέρον...
καλά έκανες και το έθιξες το θέμα...

καληνύχτα...

Ανώνυμος είπε...

Χμφφ, εγώ ποτέ δε συμπάθησα αυτόν τον κωλοκόφτη :P