17 Δεκεμβρίου 2006

AρΙσΤεΡοΧεΙρΕς

Με αφορμή το ποστ του Οnomatodosia σκέφτηκα να ανεβάσω και γω ένα ρολόι που δείχνει 10:10! Καθώς και ένα πληκτρολόγιο για αριστερόχειρες αποκλειστικά!
Μου φαίνεται λίγο περίεργο να κάνω πράγματα με κυρίαρχο χέρι το αριστερό, δύσκολο θα έλεγα αν και απο μικρή επειδή μου άρεσαν τα δύσκολα προσπαθούσα να δοκιμάσω να κάνω διάφορα με το αριστερό χέρι σε π
ερίπτωση που έσπαγα το δεξί :)
Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ γιατί σαν καλό και υγειές κοριτσάκι το έπινα όλο το γάλα μου και έπινα και δεύτερο ποτήρι!!!
Παλαιότερα μάλιστα λέγαν οτι οι αριστερόχειρες είναι πιο εξελιγμένο είδος απο τους μη, οτι είναι πιο έξηπνοι κτλ. βέβαια αυτό καταρρίφθηκε...κρίμα για μερικούς. Υπάρχει και ένα μαγαζάκι στο κέντρο της Αθήνας που πουλά αποκλειστικά πράγματα για αριστερόχειρες και μάλιστα σε πολύ μεγάλη γκάμα, απο στυλό μέχρι και ψαλίδια(!).

Καλημέρες, φρέσκες φρέσκες!

10 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Καλημέρα.
Από τις μεγαλύτερες αδικίες είναι τα μπρίκια! Προσπάθησε να ρίξεις το νερό με το αριστερό... Φρόντισε να έχεις πετσέτα κοντά σου...

Δεν είμαι αριστερόχειρας, ούτε αμιγώς δεξιόχειρας (τι είμαι;;;), κάποια πράγματα τα κάνω με το αριστερό και κάποια με το δεξί. Για παράδειγμα κιθάρα παίζω σα δεξιόχειρας, αλλά την μπάλα την σκάω με το αριστερό. Γράφω με το δεξί, αλλά ανοίγω μπουκάλι με το αριστερό. Μερικές φορές κι εγώ ο ίδιος μπερδεύομαι! Το ποντίκι πάντως με το δεξί το πιάνω.

Σε πολλά πράγματα σίγουρα σε κάνει να προσαρμοστείς το "συνηθίσμένο", το "normal". Πολλοί από εμάς θα είμασταν αριστερόχειρες αν είχαμε την επιλογή. Απλά μάθαμε έτσι.

Παρόμοιο (ίσως το ίδιο) μαγαζί είχα δει σε ένα τηλεοπτικό μαγκαζίνο παλαιότερα. Έχει απίστευτα πράγματα μέσα...

nyctolouloudo είπε...

κάνω τις δουλειές μου και με τα δύο χέρια...γράφω όμως με το δεξί!
ποτέ δεν ήμουν αριστερόχειρας αλλά τα νύχια μου δεν μπορώ να τα κόψω με το δεξί....αυτά τα ψαλιδάκια είναι ό,τι πρέπει για μένα!

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Καλημέρα Fibi !!!
(εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα με το αριστερό, κουλάδι τελείως...!)

eparxiakosaloni είπε...

καλημερα

το αριστερο μου χερι , ειναι για διακοσμηση

ευτυχως κια γω ημουν γερο παιδι , αλλιως σιγουρα θα ειχα προβλημα

Attalanti είπε...

Τι τέλειο! Θα έπαιρνα το ρολόι μόνο και μόνο για το design. :)

MaYaMaYa είπε...

ax γιατι να μην μπορώ να σας κάνω τα τεστάκια περίπ επικράτησης ημισφαιρίων? έχουν στ'αλήθεια πολύ ενδιαφέρον, δυστυχώς δεν είναι εύκολο να σας τα περιγραψω γιατι έτσι θα επηρεαζα και το αποτέλεσμα. πολλοι ανθρωποι είναι σε θέση να χειρίζονται και τα 2 χέρια, προσέξετ όμως κατι...παντα κάποιο απο τα δυο επικρατει, και αυτό γιατι έχει να κάνει με τα ημισφαίρια μας, και την εξέλιξη/ανάπτυξη του εγκεφάλου. εν όλιγοις για να μην σας πρήζω με επιστημονική ορολογια αλλά απλά ελληνικα (βαριέμαι την ορολογία)μια απο τις 2 πλευρές μας έχει αυτό που λέμε το πανω χέρι. μην περιορίζεστε με το ποιο χέρι γράφετε! πχ, αν είναι δουλεια που θελει λεπτομερεια και προσοχή ποιό προτιμάτε? αν εχει σχέση με δύναμη και άσκηση πίεσης ποιο?...το ξερετε οτι έχουμε επικρατες αυτάκι και ματάκι? αμε!

βεβαια λυπάμαι που το λεω, το ρολόι δεν εξυπηρετεί καμια απολύτως σκοπιμότητα, χάρην αστεϊσμού φανταζομαι έχει προστεθει στην συλλογη. ισα ισα μπορώ να πω οτι δημιουργεί και σύγχιση γιατι δεν αποτελεί πρακτική του πολιτισμού μας να διαβάζουμε την ώρα έτσι, υπάρχει ολοκληρη φιλοσοφία με την δεξιόστροφη φορά των δεικτών, την κίνηση του ήλιου, τη σκια και τα σημεια του ορίζοντα. απιστευτο dΕsίgn το ατιμο!

Ανώνυμος είπε...

Καλέ εγω που είμαι αριστερόχειρ και εκτός απο το γράψιμο ( η δασκάλες δεν με βάζαν με το ζόρι να μάθω να γράφω με το δεξί ούτε με θεωρούσαν προβληματική-το έχω ακούσει κι αυτό)σε όλα τα άλλα με βολεύει περισσότερο το δεξί (και το ποντίκι στο πισί με το δεξί το χειρίζομαι)δεν είμαι νορμάλ?
Που τον έχω τον εγκέφαλο στη μέση?

MaYaMaYa είπε...

οχι βρε Μαρακι, έστι οπως μου τα λες υπερτερει το δεξί σου ημισφαίριο! φυσικα είναι νορμαλ, ακου λεει! τι εξηγούσα παραπάνω? ειπαμε, έχει να κανει κατα ενα μεγαλο ποσοστό με το βαθμο ωρίμανσης του εγκεφάλου ή μαλλον τον ρυθμο (γιατι δεν έχει να κανει με ωριμότητα όπως την εννοούνε απο θεμα χαρακτήρα). παρατήρησε αμα μιλήσει καποιος πίσω απ΄την πλάτη σου ποιά πλευρά θα γυρίσει προς τον ήχο? όποιο αυτί βρίσκεται εκει, εκεί είναι η επικρατέστερηπλευρά σου, αρα και του ημισφαιριου. υπάρχει ενα Online τεστ, αν το βρω θα το βάλω σαν link στο blog μου, ok?

filia!

Ανώνυμος είπε...

maymaya να το βάλεις!!

Πάντως το αριστερό το αυτί πιάνει τα πάντα...εχω ακούσει συζητησεις απο διπλανά τραπέζια καταλάθος...

MaYaMaYa είπε...

αρα μαράκι διόλου απίθανο να ε΄χεις ισχυρότερη πλευρά την αριστερή και κατά συνέπεια το δεξί ημισφαίριο..αυτο με μια πρώτη ματιά σε κανει ατομο που ανταποκρίνεται διαισθητικά, επεξεργάζεσαι συχνα αυθόρμητα, σκεφτεσαι ολιστικά, τα πας καλά με τους ήχους, ομολογουμένως! μεταφέρεις πιο εύκολα είκονες των γεγονότων και οχι αυτούσια τα γεγονότα (το δεξί είναι το καλλιτεχνικό μας ημισφαίριο)...ακόμα να βρώ το τεστ, είναι στα αγγλικα, καπου θα το ξετρυπώσω μα δεν θυμάμαι σε ποιο cd υπάρχει! επικρατεί χάος!