12 Ιανουαρίου 2007

Σαλιγγαροκτονοι!!!

Μετά απο πολύ zapping στην τηλεόραση έπεσα σε μια καινούργια διαφήμηση για κάτι νέες κρέμες. Πάνω κάτω απ'ότι κατάλαβα παίρνουν το "σάλιο" απο τα αθ'ωα σαλιγγαράκια σαν βασικό συστατικό για κρέμες προσώπου. Κρέμες αντιγυραντικές και ανάπλασης επιδερμίδας. Ήθελα να ήξερα που ακόμα θα φτάσουν για να βγάλουν κέρδος μερικοί μερικοί... Τι τους έφταιγαν τα αθώα σαλιγγαράκια και τα εκμεταλέυονται?
Ξεκινά την τσάρκα του μετά τη βροχούλα, έρπεται αμέριμνα στο έδαφος χωρίς να ενοχλεί κανέναν, καημενούλικο...

Θυμάμαι μικρή ένα βράδυ οι γονείς μου είχαν βγει και εγώ σαν σκληρό καρύδι είχα βάλει στο βίντεο να δω ενα θρίλερ. Εκεί λοιπόν που είχα χουχουλιάσει στην κουβερτούλα μου με το μάτι γαρίδα στο έργο, είχα αρχίσει να ψιλοφοβάμαι η αλήθεια... Άκουγα απο την κουζίνα έναν διαπεραστικό ήχο... κλακ κλακ κλακ, σα να χτυπάει κάποιος το μαχαίρι στο τραπέζι. Ωχ κάποιος είναι λέω, κλέφτης κακός, ήμουν επηρεασμένη κι απο το θρίλερ. Άνοιξα το φως στην κρεματοκάμαρα και σηκώθηκα σιγά σιγά, περπατούσα με τις μύτες των ποδιών μου και κατευθυνόμουν προς την κουζίνα, ο ήχος συννεχιζόταν ακάθεκτος. Ήμουν έξω ακριβώς απο την πόρτα της κουζίνας, έσκυψα και κοιταξα δειλά δειλά μέσα. Τα μάτια μου γούρλωσαν, σκούρες πιτσιλιές στον άσπρο τοίχο της κουζίνας, σαν να μαχαίρωσαν κάποιον και να πετάχτηκαν τα αίματα στον τοίχο!!! Η καρδούλα μου κόντευε να σπάσει, τα χέρια μου έτρεμαν καθώς κατευθυνόντουσαν στον διακόπτη. Ανοίγω τα φώτα, φούντωσα απο τα νέυρα μου με το θέαμα... Είχε βάλει η μητέρα μου σε μια μεγάλη λεκάνη σαλιγγάρια με αλεύρι, για να φάνε και να καθαρίσει στο στομάχι τους, είχαν βγει οι μάγκες απο το προστατευτικό και ανέβαιναν στον τοίχο... έπεφταν ένα ένα κάτω μετά απο λίγο... κλακ κλακ κλακ... τελικά είχα μεγάλη φαντασία :Ρ

και μετά λένε γιατί το οικοσύστημά μας πάει κατα διαόλου...

ψιτ* είμαι κατά των κρεμών και του παστώματος, προτιμώ με φυσικούς τρόπους να περιποιούμαι τη φατσούλα μου :)

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γλυκό μου, το ανακαίνισες το σπιτάκι σου, πολύ όμορφο έγινε!
Μάθε με κι εμένα που είναι βαρετό το δικό μου,τι να κάνω για να ταιριάζει περισσότερο στην τσαχπινιά μου; χι χι
Αχ αυτά τα σαλιγγάρια, ποτέ δεν έχω δοκιμάσει, τα λυπόμουν, πάντως με το θέμα των κρεμών, ποτέ δεν ξέρουμε τι είναι αυτά που βάζουμε , πως μπορείς να ξέρεις τελικά;

nassos είπε...

Αυτό που δεν μου αρέσει με τα σαλιγκάρια είναι όταν τα τρώνε οι άλλοι. Σφρουπ σφρουπ κάνουν συνέχεια και αηδιάζω!

Jason είπε...

Και πολύ καλά κάνεις!

Όσο για τα σαλιγκάρια, μεταξύ μας, σιγά μην πιάνουν σαλιγκάρια - πιο πιθανό να φτύνουν το δικό τους το σάλιο.
Χαζομάρες είναι αυτά που λένε.

αθεόφοβος είπε...

Μου αρέσει μου σε ενοχλούν οι κρέμες από σαλιγκάρια αλλά δεν σε ενοχλούν όταν γίνονται κοκκινιστοί!
Μου θυμίζεις όσους αντιτίθενται στο να θανατώνονται τα αδέσποτα και τα ταϊζουν με κρεατάκι από μοσχάρια!

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Ένα απο τα ελάχιστα που σιχαίνομαι σε αυτή τη ζωή..
Είναι τα σαλιγκάρια..
Ούτε ζωγραφιστά μπλιαχχχ

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Ααα! Σματς!

tzo είπε...

Κάπου το είχα ακούσει και ‘γω αυτό με τις κρέμες παλιότερα! Αλλά να σου πω καλύτερα τα σαλιγκάρια παρά οι φάλαινες! Όσο για το σαλιγκάρι σαν φαγητό! Θυμάμαι πριν χρόνια πάνε και 15 που τα έτρωγα ήταν πολύ νόστιμα και αν κρίνω από τη μυρωδιά του φαγητού ακόμη είναι, απλά εγώ δεν μπορώ να τα φάω, γιατί… εεεεε δεν μπορώ, καλύτερα ζωντανά!

Fibi είπε...

καλημερες
@αργυρένια
ελπιζο να σε βοήθησα :)
@Νάσσο
όντως αηδία
@Jason
λες? πάντος εγώ μια φορά κρεμούλες δεν βάζω...
@αθεόφοβε
ήθελα να το πο κι αυτό, σαλιγγάρια έκτοτε δεν χανάφαγα. Μάλιστα μια φορά μάζεψε ο παππούς μου μια σακούλα και τα έφερε σπίτι και εγώ το καθαρματάκι για να μη φάω άρχισα κλάμματα με λυγμούς για τα καημενούλικα, το αποτέλεσμα: τα ελευθέρωσε η μητέρα μου και δεν ξαναέφτιαξε ποτέ :)
@παιδίσκη
δεν υπάρχει πιο σιχαμερό πράγμα απο τις κατσαρίδες

σμακια!

nyctolouloudo είπε...

βρε, μην ακούς αυτά με τις κρέμες...τίποτα δεν κάνουν! όποια/ος πετάει περιουσίες σε αυτά είναι μπιτ για μπιτ μλκς!
τα σαλιγκάρια πάντως είναι πολύ νόστιμα αλλά έχω πολλά χρόνια να φάω.
τα έφτιαχνε και εμένα η μαμά μου με σπανάκι ή με κρεμμύδια!

marilia είπε...

Εγώ, καλέ, αν και Κρητικιά, προτιμώ τα σαλιγκάρια μόνο όταν είναι ήρωες σε κάποιο παραμύθι μου! χεχε! Το δικό μου σαλιγκαράκι πάντως, δεν πρόκειται να γίνει ούτε... αντιρυτιδική, ούτε... μεζές! Εφευρέτης, ίσως... ;)

*...Nantia...* είπε...

Θυμάμαι μου είχαν πει ένα περιστατικό που τα σαλιγκάρια αυτή τη φορά είχαν ανέβει μέχρι το ταβάνι και μετά πηδάγανε με την σκούπα ανα χείρας για να τα ρίξουν...Αυτό θα πει να κυνηγάς την τροφή σου!