21 Ιανουαρίου 2007

Ηοrde Wowers RuleZ :)

Χαμένη στον κόσμο του "Warcraft"

Η σκοτεινή πύλη άνοιξε, εχθρικές φυλές κατακλύζουν τη χώρα, τα Guilds οργανώνονται και χιλιάδες παίκτες του "World Of Warcraft",του πιο δημοφιλούς on-line παιχνιδιού που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, σπεύδουν να αγοράσουν την επέκτασή του. Περισσότερα απο 12 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο φτιάχνουν φανταστικούς χαρακτήρες και περνούν ώρες σκοτώνοντας εχθρούς, λεηλατώντας χωριά, κάνοντας αγοραπωλησίες και αποφασίζοντας σε ποιά ομάδα θα ενταχθούν. Όσο για τους Έλληνες παίκτες, είναι πολλοί, είναι καλοί και έτοιμοι να κατακτήσουν το Μount Hyial...














Oι Έλληνες "Wowers"
Υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες... Τους περισσότερους θα τους γνωρίσετε εύκολα μέσα στο παιχνίδι καθώς διαλέγουν ονόματα των χαρακτήρων τους με χαρακτηριστική ελληνικότητα, ενώ πολλοί σχολιάζουν πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί μια αμιγώς ομάδα χωρίς τσακωμούς και αντιπαραθέσεις. Πάντως σε πολλά από τα καλύτερα guilds του παιχνιδιού θα βρείτε Έλληνες, ενώ τα περισσότερα Internet cafes στη χώρα μας προσφέρουν το παιχνίδι.


Οι παίκτες, που στην προσωπική τους ζωή είναι απο 12χρονοι μαθητές εως 60χρονοι συνταξιούχοι, ενώνονται σε ομάδες, οπου όποιος δεν συμμετέχει στις επιδρομές δεν παίρνει μερίδιο απο τη λεία.

Ξημερώνοντας...
Το "WoW" είναι επιτυχημένο ακριβώς γιατί δεν έχει στόχο, αλλά αντίθετα μιμείται την καθημερινότητα, μόνο που την ντύνει με ένα μανδύα φαντασίας και ηρωισμού, χωρίς όμως κανένα πόνο ή ποινή. Χιλιάδες παίκτες παίζουν σήμεραμόνο και μόνο για να συμμετέχουν π.χ. σε καλλιστεία ή για να απαγγείλουν τα ποιήματά τους μέσα στον εικονικό κόσμο, καθώς κανείς δεν περιορίζει το τι μπορεί να κάνεις. Το "WoW" και τα αντίστοιχα παιχνίδια αλλάζουν τελικά τον κόσμο καθώς συγκεντρώνουν όλα όσα μέχρι σήμερα δεν είχαν ποτέ ενοποιηθεί: έχουν την ισχύ της τηλεόρασης καθώς είναι εντυπωσιακά σε εικόνα και ήχο. Έχουν την κοινωνικότητα της συμμετοχής καθώς τίποτα δεν εξελίσσεται αν δεν δράσεις. Έχουν την παγκοσμιοποίηση καθώς σε αυτά συμμετέχουν άνθρωποι από όλες τις χώρες, αλλά και ηλικίες και ασχολίες. Διαθέτουν φαντασία και περιεχόμενο που καμιά τηλεοπτική σειρά ή βιβλίο δεν μπορεί να συναγωνιστεί, καθώς ανανεώνονται
διαρκώς. Το αντίτιμό τους; Είναι εθιστικά, τελείως φανταστικά και πλασματικά, η κοινωνικότητα και η συμμετοχή που απαιτούν είναι πλαδαρές και χωρίς βάθος, είναι μια διαφυγή από την πραγματικότητακαι πολλές φορές εκτονώνουν φαντασιώσεις. Καταπιεσμένοι υπάλληλοι μεταμορφώνονται σε διάσημους πολεμιστές, νεαρές νοικοκυρές διαλέγουν ρόλους μάγισσας, άντρες δημιουργούν ένα γυναικείο χαρακτήρα υιοθετώντας μια θυλική συμπεριφορά, πιτσιρικάδες γίνονται αρχηγοί ομάδων που παίζουνσυνεχώς χωρίς σταματημό. Το "WoW" γίνεται ένας κόσμος απο μόνος του που απασχολεί δεκάδες ώρες τη βδομάδα τους παίκτες του, παίρνοντας χαρακτηριστικά θρησκείας. Οι οπαδοί σίγουρα κάποτε θα κουραστούν, μόνο που τότε θα έχει βγει κάτι καλύτερο!

Πηγή: Ταχυδρόμος (20/ο1/2007) από τον Χρήστο Κτενα.

ΥΓ: Ένα απο τα καλύτερα άρθρα που έχω διαβάσει όσον αφορά το αγαπημένο μου παιχνίδι. Φυσικά και έκοψα κάτι απο όσα έλεγε για το λόγο οτι δεν θα άντεχα να ανεβάσω όλο το 4σέλιδο αφιέρωμα του περιοδικού.
Την αφορμή για το άρθρο θα την βρείτε εδώ
Όσα αναφέρθηκαν περι ελληνικών guilds το δικό μας τα καταρρίπτει, φοβερή παρέα on-line καθώς και off-line :)))
Και βέβαια η καλή νοικοκυρά είναι μάγισσα κακιά!!!

22 σχόλια:

roupis είπε...

Δεν έτυχε να διαβάσω το άρθρο, αλλά πιστεύω ότι και να πεί πάλι λίγα θα είναι.

Το παιχνίδι είναι απίστευτο, κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει τη μαγεία του μέσα σε κάποιες λέξεις.

Πιστεύω ότι δεν μπορεί κανείς να λέει είναι (ήταν) gamer, εάν δεν έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο τίτλο μερικούς μήνες τουλάχιστον.

Βρίσκομαι στο server "sylvana", μήπως κάποιος άλλος είναι στον ίδιο server?

nassos είπε...

Καλά τι το εντυπωσιακό βρίσκεται σε αυτό το παιχνίδι; Δεν λέω, από γραφικά και από φαντασία σκίζει.

Μάλλον θα φταίει ότι γενικά δεν μ'αρέσσουν τα RPG παιχνίδια.

Ανώνυμος είπε...

I have no idea! I feel so old!

ONOMATODOSIA είπε...

ωραιο το ποστ σου.
τα παιχνιδια αυτα δεν τα γουσταρω καθολου.δε μπορω να καταλαβω γιατι τα παιζει τοσος κοσμος.δεν εχουν να κανουν κατι καλυτερο;θα μου πεις καποιους αν τους πεις για βλογ βγαζουν σπυρακια,οποτε ... περι ορεξεως...

zoufitsa είπε...

Ξερω τι θα πει κωλυμα με τα παιχνιδια οπως ειμαι και εγω αρρωστη εδω και χρονια με το Stronghold.

GhostHunter είπε...

Το μου θυμίζεις...
Τώρα όλα αυτά μου φαίνονται μακρινά..
No time βλέπεις.

Fibi είπε...

Φίλοι μου,
Μόνο όσοι έχουν εμπειρία σε αυτό το παιχνίδι μπορούν να καταλάβουν τα λεγόμενά μου για το πόσο πορωτικό παιχνίδι είναι. Δεν είναι τυχαίο οτι τα άτομα που κυρίως συναναστρέφομαι είναι wowers, κοινώς καμμένοι :)
Δεν το μετανοιώνω καθόλου, αντιθέτως μάλιστα, είμαι πολύ χαρούμενη που ανήκω σε αυτή τη μερίδα ατόμων. Πολύ καλύτερο κατ εμέ απο το να πάω σε ένα κλαμπ η σε μια καφετέρεια και να κουνάω το κεφάλι. Με χαλαρώνει και με διασκεδάζει να είμαι στον δικό μου κόσμο, έναν κόσμο που μπορώ να κάνω ότι θέλω δίχως να δώσω λογαριασμό σε κανέναν!

Keep playing :)

nyctolouloudo είπε...

και γιατί να πάω σε ένα κλαμπ η σε μια καφετέρεια και να κουνάω το κεφάλι όπως γράφεις εσύ ή να παίξω τα παιχνίδια αυτά και να μην βρεθώ με 3-4-5 φίλους και να βάλουμε με τις ώρες κάτω τα επιτραπέζια....
το προτιμώ!

ptwsh είπε...

Εσύ fibi είσαι με τους κακούς ;

:) σαν να ρωτάει ο 5χρονος βαπτηστήρας μου τώρα!

Unknown είπε...

δεν έχω παίξει ποτέ αλλά μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και για να ασχολείται τόσος κόσμος τόσο πολύ σίγουρα κάτι έχει να προσφέρει ;)

Ανώνυμος είπε...

Μετά από μία επίσκεψη στο μπλογκ το δικό σου και του ρουπιδίου, νιώθω εκτός πραγματικότητας!

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Εγώ δηλώνω άσχετη..
Βλέπω τα πιτσιρίκια στο νετ που πάω καμμιά φορά, και τρελλαίνονται...!
Και πιτσιρίκια εννοώ απο 8-28...

Fibi είπε...

@μεθυσμένα χρώματα
Κι εγώ τρελλαίνομαι για επιτραπέζια... αλλά όχι τα κλασικά!
@ptwsh
Ναι είμαι Ηοrde Troll-Mage και σήμερα μόλις 60άρισα!!!

Τώρα που δεν δουλεύω βάζω ξυπνητήρι τα πρωινά για να παίζω ;Ρ

ptwsh είπε...

Ωραίο ... πρωινός καφές στον κόσμο του warcraft..

Shades είπε...

Αν και δηλώνω άσχετος με κάθε είδους παιχνίδι ηλεκτρονικό.. καταλαβαίνω το κόλλημα γιατί όλοι έχουμε κολλήματα με κάποια ασχολία ή χόμπι.

roupis είπε...

Thelo mia voithia an mporis fisika kai den einai kopos
sxetika me to WOW

psaxno na vro plirofories gia na katalavo ti akrivos einai to
guild, profanos kapia omada (me valane kapioi ellines se
kapio guild xtes)

alla pia h diafora an eisai h oxi se kapio guild?
exis kapies ipoxreosis apenanti sta alla meli tis omadas?

an kseris kai mporis, tha mou itane idiaiteri xrisimi
mia pliroforisi.

Thanks

Fibi είπε...

Λοιπόν Roupako,
Το να είσαι σε ένα guild πάνω απ΄όλα σημαίνει συνεργασία. Υπάρχουν γκιλντ που έχουν φόρουμ στο διαδίκτυο και έχοθν επικοινωνία μέσω ενός προγράμματος με ακουστικά και μικρόφωνο. Αυτό γίνεται όταν η ομάδα κανονίζει raid για τα μεγάλα instances και είναι δύσκολο να κάτσει ο leader να γράφει στο chat για τον καθένα τι πρέπει να κάνει και το τι ιδιαιτερότητες έχει το κάθε boss.
Αλλά απ΄ότι κατάλαβα πρέπει να είσαι σε μικρότερο επίπεδο απο το 60 και δεν έχεις πολύ εμπειρία. Μην ανησυχείς όμως εδώ είμαι 'γω :Ρ
Εφόσον λοιπόν η ομάδα αποτελείται απο Έλληνες και συζητάνε να πάνε πχ Zul'Farrak πηγαίνεις να τους βοηθήσεις και αργότερα που θα θελήσεις εσύ κάποια βοήθεια, κάποιος που θα έχει κάνει κάποια απο τος αποστολές σου θα σε βοηθήσει...

ελπίζω να σε κάλυψα :)

roupis είπε...

Thanks, κατάλαβα τι γίνεται

Ανώνυμος είπε...

Διευκρίνηση: Στο WoW δεν υπάρχουν "κακοί" και "καλοί". ΟΛΟΙ οι χαρακτήρες, ανεξάρτητα απο το αν είναι Horde ή Alliance, παλεύουν ιστορικά (στα πλαίσια πάντα του Warcraft mythos) για την επιβίωση και την ελευθερία τους. Όλες οι φυλές με τον ένα ή τον άλλον τρόπο έχουν υπάρξει θύματα του Sargeras και της Burning Legion. Οι Orcs υπέστησαν πλύση εγκεφάλου, στάλθηκαν στο Azeroth, και σχεδόν καταστράφηκαν, μέχρι που ο μέγιστος Thrall τους αναγένησε απο τις στάχτες τους. Οι Undead υπήρξαν δημιούργημα ενός ακόμα σχεδίου της Burning Legion για την καταστροφή του Azeroth, μέχρι που επαναστάτησαν και διεκδίκησαν την ελευθερία τους. Οι Troll ήταν γηγενείς στο Azeroth, μέχρι που αποδεκατίστηκαν απο την εδαφική επέκταση των Humans και των Elves. Και οι Tauren δεν ενόχλησαν ποτέ κανέναν, μέχρι που αντιμετώπισαν και αυτοί πρόβλημα επιβίωσης. Σίγουρα υπάρχει σαφής αντιπαλότητα ανάμεσα στους Horde και τους Alliance,, σε καμία περίπτωση όμως δεν ισχύουν οι χαρακτηρισμοί "καλοί" και κακοί". Οι μόνοι κακοί που υπάρχουν στο παιχνίδι είναι η Burning Legion, και τα διάφορα instance/ outdoor Bosses. Και φυσικά οι κακοί παίχτες (υπάρχουν πολλά καθήκια στο παιχνίδι, κυρίως Alliance, που σου σπάνε τα @@ καθημερινά..)

Spyros είπε...

Horde ownz.. wraio blog :D!

Fibi είπε...

Τσαφ τσαφ τσαφ, επανήλθε το till!!!
@till
Αν δεν υποστηρίξεις το σπίτι σου να πέσει να σε πλακώσει λένε.. αθώο Τauren :)
@spyros
Kαλως ήλθες και thx :)

Ανώνυμος είπε...

sigoura to kalytero kai pio kollhtiko game pou exw pai3ei mexri twra. Eftasa 2 characters mexri lvl60 kai persi to Fevrouario molis arxisame ta raids me to tote guild se MC ... to parathsa. Aitia? Oti ka8e mera eprepe na kopaniemai 3-4 wres sto MC mazi me allous 39 gia na vgaloume kapoia bosses kai na parw items. Boring... Ase pou oti kai na pareis sto epomeno expansion den a3izei mia (ateleiwtes wres xamenes). Eytyxws pou ta nea instances einai apo 5 mexri 10 atoma kai den xreiazetai kana super duper guild, mporeis kai monos sou na paizeis me PUG. Alla poly kayimo kai telika katantaei e3arthsh...