22 Απριλίου 2007

Mα γιατί ασπρίζω?


Μια ακόμη απορία μου βγαίνει στη φόρα... άσπρες τρίχες είναι ο εχθρός μου, το βασανάκι μου. Πάω η καλή σου να αλλάξω χτένισμα και να σου 5 κολλητές να ρεμπελιάζουνε και να μην παράγουν μελανίνη... Έτσι λένε οι κομμωτές οτι οι άσπρες τρίχες είναι απο τη βαρεμάρα των τριχών να παράγουν μελανίνη.
Πάντως εγώ δεν το υποστηρίζω αυτό. Έχω βγάλει λοιπόν ένα δικό μου συμπέρασμα περι τριχών...
Έχω παρατηρήσει, σύμφωνα με την κεφάλα μου παντα, οτι η πρώτη τρίχα μου βγήκε όταν με πρωτοπίκραναν, και οι επόμενες σε φάσεις που με είχε πάρει η απο κάτω, σε φάσεις πολύ πίεσης και στρες.

Συμπέρασμα: Κάθε τρίχα και μια πίκρα!

Όλες μου οι φίλες σε ηλικία 17-18 με παρότρυναν να τα βάψω, αλλά εγώ βράχος. Σιγά μην σχολούμαι με μπογιές και με τρίχες κάδε δίμηνο, καλά είναι έχω και διχρωμία το καλοκαίρι λόγω ήλιου κοκκινίζουν, μια χαρούλα, οι 10 άσπρες μου κρύβονται! Πάτησα πόδι, οχι είπα ούτε αντάυγιες, μια χαρά μπουκλάκια έχω γιατί να τα κάψω και να τα ταλαιπωρήσω απο τώρα? Ντάξει σε λίγο καιρό θα λυγίσω το ξέρω αλλά θα το κρατήσω όσο πάει, όταν πια το 5-10% ασπρίσει ναι θα το κάνω το βήμα, αλλά όχι απο τώρα. Πολλοί αναρωτιούνται πως μια κοπέλα 26 ετών δεν έχει βάψει τα μαλλιά της ποτέ... άντε το μάθατε κι αυτό!

Είμαι παράλογη τελικά ή πεισματάρα στο χρόνο?

Καταθέστε άποψη :)

15 σχόλια:

homelessMontresor είπε...

Είμαι λίγο μικρότερη σου και τις προάλλες ανακάλυψα κι εγώ 3 άσπρες τρίχες. Στην ηλικία που βρίσκομαι, ποτέ δεν με απασχόλησαν τα γηρατειά, μου φαίνονται κάτι πολύ μακρινό. Πρώτη φορά κατάλαβα οτι δεν θα είμαι για πάντα νέα και μελαγχόλησα για μια στιγμή...
Αλλά σιγά μη βάψω τα μαλλιά μου (ούτε εγώ έχω αλλάξει ποτέ ως τώρα το χρώμα τους). Γενικότερα μ' αρέσει η φυσικότητα στην εμφάνιση. Αν και... σε 10-20 χρόνια ίσως αλλάξω γνώμη, αν δω οτι ασπρίζω επικίνδυνα!

aa-duck είπε...

Εγώ λέω πως σου αρέσει να είσαι Εσύ και αυτό είναι ζωή. Χωρίς να διαλέγεις κάτι (οτιδήποτε) επειδή έτσι συνηθίζεται, επειδή είναι της μόδας, επειδή έτσι Πρέπει, επειδή το θέλουν οι γονείς και η κενωνία
Keep being yourself!

tzo είπε...

ούτε εγω τα βάβω! χιχι
τι είναι τώρα 10 τρίχες!
Καλά κάνεις αγνόησε της!
και για να σου δώσω ελπίδες εγώ είχα κάποτε 2-3 και πήρα δραστικά μέτρα...... τις ξεπάτωσα και εξαφανίστηκαν (μην το κάνεις γιατί λένε ότι βγαίνουν περισσοτερες και μπορεί να είναι αλήθεια)
επίσης πρέπει να σου πω πως κάποια άλλη στιγμη κάποιες άσπρες που είχα απλά εξαφανίστηκαν, υποθέτω έπεσαν!

Fibi είπε...

@Homelessmontresor
Μαζί σου!

@aa-duck
Έτσι σε όποιον αρέσουμε, δεν πάω με τη μάζα αλλά με λίγους και καλούς

@allitnil
Έτσι είναι μάλλον έπεσαν... ένα tip που μου είχε πει ο κομμωτής μου είναι να τις κόβεις κοντές και να κρύβονται μαζί με την φύτρα.

Καλημέρες!!!

Trilian είπε...

σωπα καλέ που θα σκάσουμε για 5, 10 άντε 30, 40 άσπρες τρίχες... εδώ άλλες πάνε και κάνουν σαντρε ανταύγειες επίτηδες!!!

patsiouri είπε...

Όταν πιάνεις δουλειά...όταν πιάνεις δουλειά αρχίζουν κασι ξεφυτρώνουν οι βλαμμένες....θάνατος στα αφεντικά!

Jason είπε...

Έτσι είναι, λένε ότι είναι αποτέλεσμα στρες.
Επίσης, λένε ότι οι άσπρες τρίχες σε μικρή ηλικία είναι τύχη.
Βέβαια, δε θα έχει την ίδια άποψη το μικρό αλβανάκι που είχαμε στην τάξη μας στην πέμπτη δημοτικού και που είχε μια άσπρη τούφα σαν την Παναγιωταρέα, και που η οικογένειά του είχε φύγει νύχτα από τη χώρα του και δεν είχανε φαΐ να φάνε.

Αυτό για το στρες όμως παίζει να ισχύει. Ο πατέρας μου που είναι χαααλαααρός τύπος ακόμα κι αν δουλεύει 12 ώρες τη μέρα, δε μασάει τίποτα και δεν καταλαβαίνει χριστό, είναι 50 και κάτι μήνες και δεν έχει ούτε μια άσπρη τρίχα στα μαλλιά του.

Δες το αλλιώς. Οι άσπρες τρίχες βγαίνουν σ' αυτούς που αγχώνονται γιατί ξέρουν πως θα τους αγχώσουν. :)

Unknown είπε...

πάρτο χαλλλαρρράαα και θα μείνεις σ'αυτές που έχεις, είναι ωραίο πάντα το φυσικό χρώμα, αλλά και να τα αλλάξεις κάποια στιγμή ε σιγά δεν χάθηκε ο κόσμος, για τρίχες μιλάμε, στο κάτω κάτω υπάρχει πάντα η λύση να τα ξυρίσεις, σωστά;;;;)

Ανώνυμος είπε...

Την πρώτη μου την είδα 1 Απριλίου 2004.
Οι επόμενες εμφανίστηκαν Οκτώβρη του 05.
Η προηγούμενη φουρνιά έσκασε μύτη Νοέμβρη του 06.
Οι τελευταίες Ιανουάριο 07.
Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος.



Εκτός αν έχεις κακιασμένο DNA :P

Φιλιά :))

nte_kai_kalla_foithths είπε...

pantws alitheia:exeis skeftei pote mipws ta aspra-gkri mallia sou pane perissotero??
P.X egw thewrw sexy mia gynaika me mia mono aspri toufa pou tin epimeleitai diarkws kai tin frontizei!An thes Fetix!
Mi metras tis trixes sou giati xaneis to xrono sou!Ti na poume ki emeis oi antres pou polles fores oxi mono tis vlepoume na asprizoun,alla kai na peftoun katw kseres!!?

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Χιχιχ!
Εγώ ξέρω πως είναι λεφτά οι άσπρες τρίχες και άμα τα βάψεις, πάνε τα λεφτάααα... Όχι ως εκ θαύματος, αλλά παραείναι ακριβές οι βαφές πανάθεμά τες.. !

eparxiakosaloni είπε...

καλη μου ενα θα σου πω

τριχες να εχει το κεφαλι και οτι χρωμα να ναι

ρωτα και μας που αρχιζουν και αραιωνουν τα μαλλια ?

βαφεται το κρανιο ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ,
ΕΓΩ ΤΑ ΒΑΦΩ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΜΟΥ. ΑΝ ΤΑ ΑΦΗΣΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 1-2 ΤΡΙΧΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 1/2 ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΑΠΟ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΩ ΜΕ ΖΕΛ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ.
ΗΔΗ ΜΕ ΒΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 26 ΜΟΥ ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΥΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΣΤΑ 35-40 ΑΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ!!!

anto είπε...

eimai 28 xronwn..sumfwnw apoluta se o l a osa exeis parathesei..k epishs den exw bapsei pote ta mallia mou..asteio e?

Mary είπε...

Δεν θελω να ασπρισω , γκριζαρο, κτλπ...

Ειμαι λιγάκι μεγαλύτερη σας , ( 35) και άρχισα να βγάζω άσπρες να ναι 5 να ναι δέκα τρίχες . ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΩ . ανήκω στο φαν κλαμπ του φυσικού χρώματος ....δεν ξέρω πόσοι απο μας είμαστε που στηρίζουμε ακομα το φυσικό.. Να χω κάνει κάνει κανά δυο φορες ανταύγειες σε όλη μου τη ζωη ..
Οχι , δεν το δέχομαι μια πεντάδα άσπρες τρίχες να με αναγκάσει να τρέχω καθε μήνα στο κομμωτήριο για ρίζα ... ( καλα αν περίμεναν απο μενα τα κομμωτήρια σωθηκαν) .
Αυτο που με εκνευρίζει δεν ειναι το γιατι βγήκαν ( καιρός ειναι ) αλλα γιατι βγαίνουν στη χωρίστρα. Και δεν πρόκειται να αλλάξω χωρίστρα .
Προς το παρόν της κόβω απο τη ρίζα .... Ειναι μια λύση ...
(Ξέθαψα αυτο το θέμα γιατι δεν μπορει να ειμαι η μόνη που αντιπαθεί τις βαφές όσο και τα γκρίζα , )