7 Ιουνίου 2007

Μαγειρεύουμε?

Σήμερα θα σας ανοίξω ένα παραθυράκι στην κουζίνα μου, μια απλή εύκολη συνταγούλα.

Μανέστρα στον φούρνο

Θα χρειαστείτε:
  • Κριθαράκι χονδρό (200γρ)
  • 1 κουταλιά της σούπας μπελτέ
  • 1 κνορ κότας με λαχανικά
  • 3/4 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • αλατάκι και πιπεράκι


Εφόσον λοιπόν έχουμε όλα τα υλικά μας, ξεκινάμε. Σε ένα ταψί βάζουμε 6 ποτήρια νερό, τον μπελτέ, το κνορ το λαδάκι και αλατοπίπερο. Το βάζουμε στον φούρνο στους 250 βαθμούς. Το αφήνουμε να βράσει με το πάσο του και κάνουμε ένα τσιγαράκι. Ααα έβρασε, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε απαλά, ε να μην καούμε κιόλας! Ανα 15άλεπτο επαναλαμβάνουμε, δοκιμάζουμε κοντά στο 45άλεπτο, μμμ θέλει λίγο ακόμη και έχει πιεί το ζουμάκι του ας βάλουμε λίγο ακόμη ζεστό... άλλα 10 λεπτάκια και έτοιμο!

Σερβίρουμε με σαλατούλα ψωμάκι και φετούλα και γιαμ-γιαμ

** Το γεύμα είναι για δύο αν θέλετε περισσότερο απλά διπλασιάστε τις δόσεις :)**

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιαμ γιαμ γιαμ

βρε κοίτα που θα με κάνεις νοικοκυρά εσύ!