3 Μαρτίου 2008

Θέλω οπωσδήποτε σκυλάκι !! Τώρα !!

Σας ζητά το παιδί σας να υιοθετήσετε το γλυκύτατο ημιαιμο που βρίσκεται στη γειτονιά σας και ψάχνετε συνεχώς δικαιολογίες για να το πείσετε ότι δεν πρέπει; Ιδού. Το ΕΨΙΛΟΝ σας δίνει 10 λόγους για να αλλάξετε γνώμη και να πείτε επιτέλους το «ναι»!


1.Φυσικοί δάσκαλοι για όλους τους ανθρώπους, ιδιαιτέρως για τα παιδιά, τα κατοικίδια διδάσκουν την πίστη, τη φιλία, την αγάπη που δεν ζητά ανταλλάγματα και τη συμπόνια, ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτυχθεί σωστά.2.Τα παιδιά που ζουν με σκύλο ή γάτα αναπτύσσονται σφαιρικά. Ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους συνομήλικους τους, διαθέτουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και είναι πολύ πιο κοινωνικά και δημοφιλή.


3.Ένας τετράποδος φίλος τα κάνει από νωρίς υπεύθυνα άτομα. Τους δίνει ένα καθημερινό μάθημα στοργής και παράλληλα επιβίωσης.


4.Λιγότερο επιθετικά συγκριτικά με τα υπόλοιπα, τα παιδιά αυτά μαθαίνουν από μόνα τους να μοιράζονται συναισθήματα και υλικά αγαθά. Το επιθυμούν τα ίδια.


5.Επικοινωνώντας με τα κατοικίδια γίνονται καλοί γνώστες της... γλώσσας του σώματος και είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται πολλά περισσότερα από όσα συμβαίνουν γύρω τους.


6.Δείχνουν συμπόνια και φροντίδα σε όσους βρίσκονται κοντά τους και καταλήγουν με εντελώς φυσιολογικό τρόπο να βοηθούν τους αδύναμους.


7.Το στρες της καθημερινότητας τα ταλαιπωρεί λιγότερο και το παιχνίδι με τον πιστό τους φίλο τα βοηθά να ξεπεράσουν τις όποιες στεναχώριες. Ενώ η βόλτα μαζί τους τα βοηθάει να ασκούνται


8.Ανάλογα είναι και τα αποτέλεσμα με παιδιά χωρισμένων οικογενειών. Οπως δείχνουν οι έρευνες οι γλυκύτατοι τετράποδοι τα βοηθούν να ξεπεράσουν γρηγορότερα το διαζύγιο των γονιών τους. Είναι λιγότερο επιθετικά, πεισματάρικα και εγωκεντρικά.


9.Σημαντΐκή έως θεραπευτική είναι η συμβολή των κατοικίδιων σε διάφορες ασθένειες, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές (σύνδρομο down, αναπηρίες, δυσλεξία, αλλεργίες κ.ά). Μάλιστα, στο εξωτερικό η είσοδος των σκυλιών στα περισσότερα νοσοκομεία επιβάλλεται για τους σκοπούς αυτούς.


10.Είναι γεγονός ότι το παιδί που μεγαλώνει με ένα ζώο, ιδιαίτερα τα μοναχοπαίδια, δένεται απίστευτα μαζί του. Όταν περάσουν τα χρόνια και το κατοικίδιο ζώο πεθάνει, ο πόνος θα είναι απίστευτος. Ακόμη κι αυτό όμως είναι ένα μάθημα ζωής, μια εξοικείωση με την ιδέα της απώλειας.


ΑΝ ΒΡΗΚΑΤΕ έστω και έναν λόγο από τους παραπάνω σημαντικό, πριν κάνετε το χατίρι του παιδιού σας, σκεφτείτε δυο πράγματα: ότι πρέπει να του μάθετε πώς να φροντίζει το νέο του φίλο και ότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι αδέσποτα που ανυπομονούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.
Αργυρώ Κ. Μωρου Εψιλον της Ελευθεροτυπίας στήλη "Φάρμα των Ζώων"
Αν πάλι δεν έχετε παιδάκι και θέλετε παρεούλα, υιοθετήστε ένα σκυλάκι, στις αγγελίες στην κατηγορία χαρίζονται, έχει άπειρα!!!Κάνετε μια καλή πράξη που θα σας βγει σε καλό :)

2 σχόλια:

maika είπε...

εμάς μας έφερε ένα μικρούλη ο Αγιος Βασίλης και πάθανε τα παιδιά μου πλάκα!!!
ένα μικρό αγνώστου καταγωγής...αλλά υπέροχο!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

MΠΡΑΒΟ Fibi για το εξαίρετο post!!! Όσο κουραστική κι αν είναι η συμβίωση με κατοικίδιο, ωστόσο σε γεμίζει με τόσα υπέροχα συναισθήματα που αξίζει με χίλια!
Ωστόσο, μην παραλείψουμε να τονίσουμε & πόσο μεγάλη κτηνωδία είναι να παίρνεις ζωάκι-μωρό για παιχνίδι στα παιδιά σου & μόλις αυτό το έρημο μεγαλώσει να το εγκαταλείπεις... Δυστυχώς στη χώρα μας το φαινόμενο παρατηρείται συχνά & κατά την ταπεινή μου γνώμη αποδεικνύει πόσο αναίσθητοι & "κενοί" είμαστε ορισμένες φορές.
Τα καϋμένα τα ζωάκια μόνο αγάπη κι αφοσίωση μας γεμίζουν, ενώ εμείς τους φερόμαστε αναλόγως των διαθέσεών μας. Αλλά όπως είπε κάποτε κι ο Τσώρτσιλ, "το πραγματικό επίπεδο πολιτισμού ενός λαού αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα & ιδίως στα αδέσποτα"!!!
Φιλιά

Maika & σε σας χίλια ΜΠΡΑΒΟ!!! Ο "Άγιος Βασίλης" σας πρέπει να είναι καταπληκτικός! Ειδικά γιατί το ζωάκι που σας έφερε ήταν ...αγνώστου καταγωγής!!! Να δεις πόσο κερδισμένοι θα βγείτε οικογενειακώς από αυτή σας την επαφή με το ζωάκι!
Φιλάκια